Szaraszvatí Keserű Aranka

Szaraszvatí Keserű Aranka

Szaraszvatí – Keserű Aranka a Magyar Jógaoktatók Szövetségének tiszteletbeli elnöke és a Shanti Jóga-sziget egyik alapítója. 2022-ben a Jógarádzsa Kiválósági díjjal elismerést kapott a jógaoktatás területén tett munkájáért.

alhambra

„A hatha jógával  ismerkedtem meg legelőször 1996-ban, akkora hatással volt rám, hogy sürgető késztetést éreztem arra, hogy mindenkivel megosszam.
Sok-sok jógázó helyen és oktatótól tanultam, amiért nagyon hálás vagyok, de amikor Sivánanda mester tanításaival találkoztam, úgy éreztem hazataláltam és rögtön elköteleztem magam mellette. Akkor értettem meg azt, hogy az a csoda, amit én addig jógának hittem, az csak a jéghegy csúcsa.
A tanítást küldetésnek tekintem, miszerint leghőbb vágyam, hogy kövessem és átadjam a Sivánanda tanításokat. Ezek a mai rohanó világban békét, szeretetet, menedéket és boldogságot adnak az emberiségnek. Hari AUM Tat Szat”

– Szaraszvatí Keserű Aranka

2006-ban megalapította a Shanti Jóga-szigetet, ezzel párhuzamosan 2013 és 2019 között a Magyar Jógaoktatók Szövetsége elnöke volt. Többször járt Indiában és a Sivánanda tradíció külföldi képviseleteinél. 2013-tól részt vett a Sivánanda Jógaközpont jógaoktatóképzésén Meditáció, Bhagavad Gítá, Kírtana és Hatha jóga tantárgyak oktatásában. Még ebben az évben kidolgozta a Csakrameditációt és műhelyt. 2014-ben eleget tett a meghívásnak az első Európai Jógakongresszusra, 2015-ben az első Nemzetközi Jóganap főszervezői látták vendégül Portugáliában, ahol több beszédet tartott. 2016-ban pedig azt a megtiszteltetést kapta, hogy Magyarország jógázóit képviselhette Brüsszelben az Európai Parlamentben a „Jóga hatása az európai társadalomra és a világbékére” c. konferencián. 2018-ban Párizsban az Unesco Székházban részt vett a Nemzetközi Jógakonföderáció megalapításában. 2020 és 22 között a Sivánanda Jógaközpont vezetője volt Ómkára Veres András alapító és elnök mellett.

2022 őszétől új helyszínen, a Szent Gellért téren jógázhatunk vele egy kiállítóteremben a művészet, szeretet és jóga találkozásában.

ELÉRHETŐSÉG

+36 30 589 7874

joga@szaraszvati.hu

JÓGAÓRÁI

∗∗∗

VÁRUNK SZERETETTEL

„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” 
– Szvámí Sivánanda

„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.” 
– Szvámí Visnu-dévánanda

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.