Mantra

mantra hangokba zárt isteni erő, szó szerinti fordításban azt jelenti, hogy „ami felszabadítja az elmét”.

„A dzsapa (mantra ismétlése) megtisztítja a szívet, lecsendesíti az elmét, segít legyőzni a halált és a születést, elégeti a bűnöket, felperzseli a szanszkárákat (benyomásokat).

„A dzsapa egyesíti a hívőt az Úrral. A dzsapa által egészségre, bőségre, erőre és hosszú életre tehetünk szert. A dzsapa elhozza az istentudatosságot, felébreszti a kundalinít. A dzsapa örök üdvösséghez vezet.  A dzsapa kellemes, frissítő, élénkítő spirituális fürdő, mely csodálatosan megtisztítja a fizikai és asztráltestet.” 

– Srí Szvámí Sivánanda Szaraszvatí 

Az órai mantrák segítenek Önmagunkra és a jóga foglakozásra hangolódni. Ugyanakkor a közösen zengetett mantrák rezgései békét, örömet sugároznak a világba. Ezáltal könnyítik minden teremtett lény nehézségeit.

Youtube oldalunkon és Spotify csatornánkon is találtok mantrákat, a jelentésükkel és hatásaikkal együtt. Váljon teljességetekre!

Mantrák

Órai mantrák-Gadzsánanam

ÓRAI MANTRÁK: GADZSÁNANAM

A Sivánanda jógafoglalkozásokat a gadzsánanam mantra éneklésével kezdjük az egész világon. Gadzsa, azaz Ganésa mantrája az akadályokat hárítja el az utunkból. Elefántfejű istenségként ábrázolják.

Tovább…

Órai mantrák-AUM Trjambakam

ÓRAI MANTRÁK: AUM TRJAMBAKAM

Életadó mantrának is szoktuk nevezni, mert megvéd minden életet fenyegető dolgoktól (betegség, baleset). Jókívánság mantra is, mert születésnapon énekelve meghosszabbítja az életet. Megszünteti a fájdalmat, a félelmet és a fóbiát. Útrabocsájtó mantra: utazás előtt elhárítja a veszélyeket. Az eltávozott lelkeket segíti a helyes irányba terelni.

Tovább…