Kismama jógaóra

Kismama jógaóra

A várandósság ideje semmihez sem hasonlítható, különleges, érzékeny állapot. A rengeteg külső-belső változás kihívásokat rejthet magában. A jóga nagyszerű módszer arra, hogy fizikálisan, mentálisan és lelkileg is a lehető legtökéletesebb egyensúlyba hozzuk magunkat. E különleges gyakorlás alatt Mama és Baba összekapcsolódik, együtt jógázik – ezzel is megalapozva a kettejük között rejlő bizalmas köteléket. A jógagyakorlatok segítenek egészségesen, mozgékonyan tartani a testet, és segítenek a terhességi panaszok, fájdalmak csökkentésében vagy megelőzésében is; a légzőgyakorlatok és a meditáció pedig segítséget nyújthatnak a szülésfelkészítésben és az egészséges, önbizalommal teli, harmonikus érzelemvilág fenntartásában.

“A célunk, hogy az órákon egy olyan bizalmas, harmonikus és nyitott légkörben gyakoroljunk együtt, ahol megoszthatjuk a tapasztalatainkat, meghallgatjuk egymást, segítjük, támogatjuk és kísérjük egymást ezen a különleges és szép úton.

Szeretettel várjuk a várandós kismamákat, jógázzunk együtt, hogy ez az időszak ne csupán “terhesség”, hanem a szó szoros értelmében “áldott állapot” legyen!”

– Kinga és Kamalá

FELÉPÍTÉS

  • Beszélgetés – megoszthatjuk egymással, ki hogy van, tapasztalatokat cserélünk. Mert a Mama és a Baba hogyléte a legfontosabb.
  • Ráhangolódás: relaxációval és meditációval
  • Bemelegítés – finoman átmozgatjuk az egész testünket, ízületeinket, ráhangolódva a testgyakorlásra
  • Ászana gyakorlatok – a jógagyakorlatok segítik egészségesen tartani a testünket, és feltöltenek energiával, miközben nyújtanak és erősítenek egyaránt
  • Pránájámák, légzőgyakorlatok – tisztává, békéssé, derűssé teszik az elmét, feltöltenek energiával. Emellett segítenek a stresszoldásban, a feszültségek elengedésében, az ellazulásban. Olyan légzőgyakorlatokat is végzünk, melyek kifejezett segítséget nyújtanak a vajúdás és szülés folyamatában.
  • Gátizomtorna – a hétköznapjainkban is nagyon fontos, de a várandósság, szülés, gyermekágy időszakában elengedhetetlen a gátizmok egészséges tartása és rugalmassága, így erre is hangsúlyt fektetünk az órákon.
  • Relaxáció – a relaxáció segít az ellazulásban, elmélyíti a jógagyakorlás pozitív hatásait, és segít a kismamának a befelé figyelésben, segít ápolni a magzat és az anya közötti kapcsolatot.
  • Kírtana: a mai kor embere számára a jóga leghatékonyabb eszköze: közösségben együtt énekelni a mantrákat. Ettől hatalmas erő keletkezik, mely az egyénre és az egész világra egyaránt jótékony hatással van:

„Felemelő gondolatokat ébresztenek mások elméjében, vigaszt és erőt nyújtanak minden embernek, békét, harmóniát, egyetértést teremtenek. A negatív erőket gyorsan megsemmisítik, és boldogságot hoznak az egész világnak.” – Szvámí Sivánanda

HASONLÓ JÓGAÓRA TÍPUSOK

Csakrameditáció (kismamáknak is)

IDŐPONT

Csürörtökönként 16:30 – 18:00 – Kamalá Eleven Kata

Ha más időpontban lenne jó neked a kismama jógaóra, akkor írd meg nekünk, hogy mikor.

ÁRA

Jógaóra: 3.800,- Ft

BEFIZETÉS

Helyszínen: készpénzzel lehetséges

Utalás: Palcode Bt.
65100118-11262750

HELYSZÍN

Jóga Szaraszvatíval és Kiállítóterem: 1111 Budapest, Szent Gellért tér 3, 3. emelet. KAPUCSENGŐ: 14

JELENTKEZÉS

+36 70 883 9212
eleven.katalin.kamala@gmail.com

***

VÁRUNK SZERETETTEL

„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” 

– Szvámí Sivánanda

„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.” – Szvámí Visnu-dévánanda

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.