Haladó jógaóra

Haladó jógaóra

A haladó jógaóra foglalkozáson a meditáció (dhjána), a tanulmányozás (szvádjája), az ászanák és a pránájámák egyformán hangsúlyosak.

“A kezdő tanítvány feltételezése, hogy a jóga fizikai gyakorlatokból áll vagy pusztán az ászanákat és a pránájámát foglalja magába, óriási tévedés. A jógaászanáknak, a pránájámának, a bandháknak, a mudráknak és a krijáknak semmi közük a valódi jógához. Csak segédeszközök a jóga gyakorlásához. A legtöbb ember nem jut túl a jóga fizikai szintjén. Az igazi jóga egy megfelelő tanító vezetése mellett végzett intenzív, személyes, fegyelmezett gyakorlás és gondolkodásmód. A jóga a fizikai lét felett álló szellemi áldást ígér. Többnyire semmi vonzót nem tartogat az átlagember számára, aki általában azonnali eredményre és anyagi jólétre vágyik.”

“Mindenkinek lehetősége van sikereket elérni a jógában, de őszinte odaadás és rendszeres, kitartó spirituális gyakorlás (abhjásza) szükséges hozzá. A spirituális felemelkedés fokozatos. A fejlődés lépésről lépésre következik be.”

“A jóga a tudatlanságból a bölcsességbe, a gyengeségből az erőbe, a diszharmóniából az összhangba, a gyűlöletből a szeretetbe, a szükségből a teljességbe, a határok közül a végtelenségbe, a különbözőségből az egységbe és a tökéletlenségből a tökéletességbe vezet. A jóga reményt ad a szomorúaknak és az elhagyatottaknak, erőt ad a gyengéknek, egészséget a betegeknek és bölcsességet a tudatlanoknak. A jóga fegyelmének köszönhetően az elme, a test és a beszéd szerve egymással összhangban látja el feladatát. A jóga gyakorlójának életét új szemléletmód, jó egészség, újfajta tudatosság és újfajta filozófia tölti el, és átalakítja egész életét.” 

– Szvámí Sivánanda

Ha ezek a sorok úgy érzed neked szólnak, akkor itt a helyed!

Ennek előfeltétele az egyes ászanák és alap pránájámák (anulóma vilóna, kapálabháti) ismerete, illetve a vágy a fejlődésre.

FELÉPÍTÉS

  • 30 perc meditáció
  • 30 perc Bhagavad Gítá tanulmányozás
  • 30 perc Ászana: tetszés szerint az ászana sornak megfelelően, saját ritmusban
  • 35 perc Pránájáma: kapálabháti (tisztító légző gyakorlat) haladó változata, szamanu pránájáma, anulóma vilóma

„A közös szádhana (gyakorlás), tömeges imádság és a közös meditálás felgyorsítja fejlődésünket.”

– Szvámí Sivánanda

IDŐPONT

Szerdánként 9:00 – 11:05

CSAK ONLINE RÉSZVÉTEL

Ezen a jógaórán a meghirdetett időpontban ide kattintva tudsz résztvenni.

ÁRAK

Jógaóra (egy alkalom): 3.800,- Ft

5 alkalmas BÉRLET: 15.000,- Ft (2 hónapig érvényes)

10 alkalmas BÉRLET: 28.000,- Ft (10 hétig érvényes)

BEFIZETÉS

Helyszínen: készpénzzel lehetséges

Utalás: Palcode Bt.
65100118-11262750

JELENTKEZÉS

+36 30 589 7874
joga@szaraszvati.hu 

***

VÁRUNK SZERETETTEL

„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” 
– Szvámí Sivánanda

„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.” 
– Szvámí Visnu-dévánanda

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.