Takra

Takra

TAKRA (ÁJURVÉDIKUS JOGHURT-ITAL)

takrát ájurvédikus írónak is nevezik, valójában higított és zsírtalanított joghurt, emésztést serkentő fűszerekkel keverve. Segít felszítani az emésztőtüzet (Agní) és csökkenti a bélrendszerben felgyülemlett emésztetlen anyagot (ama). Könnyen emészthető, tápláló, szinte minden emésztési rendellenességre gyógyír. A déli étkezés után javasolt inni.

HOZZÁVALÓK 1 FŐRE:

  • 0,5 dl jó minőségű natúr joghurt (legjobb, ha termelői, ha nincs, akkor bio, nem görög!)
  • 2 dl felforralt és szobahőmérsékletűre hűtött víz
  • 1 tk só
  • 1/2 tk római kömény őrölt

A TAKRA (ÁJURVÉDIKUS JOGHURT-ITAL) ELKÉSZÍTÉSE

Az egészet összekeverjük, pohárban tálaljuk.

Jó étvágyat!

„Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-szamádhiná”

„Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.”

Bhagavad Gítá 4/24.

Hasonló receptek ide kattintva olvashatók.

***