
Takra
TAKRA (ÁJURVÉDIKUS JOGHURT-ITAL)
A takrát ájurvédikus írónak is nevezik, valójában higított és zsírtalanított joghurt, emésztést serkentő fűszerekkel keverve. Segít felszítani az emésztőtüzet (Agní) és csökkenti a bélrendszerben felgyülemlett emésztetlen anyagot (ama). Könnyen emészthető, tápláló, szinte minden emésztési rendellenességre gyógyír. A déli étkezés után javasolt inni.
HOZZÁVALÓK 1 FŐRE:
- 0,5 dl jó minőségű natúr joghurt (legjobb, ha termelői, ha nincs, akkor bio, nem görög!)
- 2 dl felforralt és szobahőmérsékletűre hűtött víz
- 1 tk só
- 1/2 tk római kömény őrölt
A TAKRA (ÁJURVÉDIKUS JOGHURT-ITAL) ELKÉSZÍTÉSE
Az egészet összekeverjük, pohárban tálaljuk.
Jó étvágyat!
„Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-szamádhiná”
„Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.”
Bhagavad Gítá 4/24.
Hasonló receptek ide kattintva olvashatók.
***