Pite

Pite

Ez a pite lehet a nyár slágere. Könnyű elkészíteni és igazi felüdülés a desszertek között, ráadásul sokféle töltelékkel variálható.

HOZZÁVALÓK

Pitéhez 21-cm átmérőjű kerek formában.

  • 1 csipet szeretet
  • 2 csipet odaadás
  • 17 dkg liszt, fele sima, fele rozs, vagy teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 4 dkg porcukor (nádcukor)
  • 10 dkg vaj
  • 0,5 citrom leve

Töltelék

  • 60 dkg alma, vagy szilva, vagy cseresznye, vagy sárgabarack, vagy akár túró
  • 8 dkg cukor (ez a gyümölcs érettségétől-édességétől is függ)
  • 1 kkanál fahéj

Tetejére

  • 5 dkg mandulát szórunk
  • 6 dkg olvasztott vajhoz teszünk egy kkanál cukrot, vagy egy csomag vaníliás cukrot, ezzel leöntjük.

ELKÉSZÍTÉS

Az almát vékony szeletekre vágjuk, és egy lábosban megpároljuk a cukorral, ha kész mehet bele a fahéj. A tészta 2/3 át a forma aljára nyújtjuk, úgy, hogy legyen egy kis pereme. 10 perc alatt elősütjük. Majd, mehet bele a töltelék. A maradék tésztát vekony csíkokra hengergetjük és rács szerűen a tetejére tesszük. Szórunk rá natúr mandula szeleteket, rá öntjük az olvasztott cukros vajat. Mehet a sütőbe180 fokon 30-35 percre.

JÓ ÉTVÁGYAT!

Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-samádhiná

Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.

Bhagavad Gítá 4/24.

Hasonló receptek ide kattintva olvashatók.

***

VÁRUNK SZERETETTEL

„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” 
– Szvámí Sivánanda

„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.” 
– Szvámí Visnu-dévánanda

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.