
Pite
Ez a pite lehet a nyár slágere. Könnyű elkészíteni és igazi felüdülés a desszertek között, ráadásul sokféle töltelékkel variálható.
HOZZÁVALÓK
Pitéhez 21-cm átmérőjű kerek formában.
- 1 csipet szeretet
- 2 csipet odaadás
- 17 dkg liszt, fele sima, fele rozs, vagy teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 4 dkg porcukor (nádcukor)
- 10 dkg vaj
- 0,5 citrom leve
Töltelék
- 60 dkg alma, vagy szilva, vagy cseresznye, vagy sárgabarack, vagy akár túró
- 8 dkg cukor (ez a gyümölcs érettségétől-édességétől is függ)
- 1 kkanál fahéj
Tetejére
- 5 dkg mandulát szórunk
- 6 dkg olvasztott vajhoz teszünk egy kkanál cukrot, vagy egy csomag vaníliás cukrot, ezzel leöntjük.
ELKÉSZÍTÉS
Az almát vékony szeletekre vágjuk, és egy lábosban megpároljuk a cukorral, ha kész mehet bele a fahéj. A tészta 2/3 át a forma aljára nyújtjuk, úgy, hogy legyen egy kis pereme. 10 perc alatt elősütjük. Majd, mehet bele a töltelék. A maradék tésztát vekony csíkokra hengergetjük és rács szerűen a tetejére tesszük. Szórunk rá natúr mandula szeleteket, rá öntjük az olvasztott cukros vajat. Mehet a sütőbe180 fokon 30-35 percre.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-samádhiná
Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.
Bhagavad Gítá 4/24.
Hasonló receptek ide kattintva olvashatók.
***
VÁRUNK SZERETETTEL
„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.”
– Szvámí Sivánanda„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.”
– Szvámí Visnu-dévánanda
Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.