Édesburgonya fánk

Édesburgonya fánk

Elérkezett a farsangi szezon: a hagyományok szerint idehaza a farsangi fánk az egyik legismertebb édességünk.
Ennek egészséges változatával ismerkedhettek meg: milyen alapanyagból készül a glutén, tejtermék, tojás és cukor nélküli farsangi fánk. 

Odahaza bárki könnyen elkészítheti az édesburgonyás fánkot amihez itt olvashatod a receptet.

HOZZÁVALÓK

  • 2 db édesburgonya kb. fél kg, 
  • 2 evőkanál útifűmaghéj
  • 4 evőkanál rizsliszt (lehet enélkül is készíteni)
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 citrom leve
  • 1/2 mokkáskanál só

ELKÉSZÍTÉS

Az édesburgonyákat tepsiben sütőbe teszem és megsütöm.  Amikor a héj része magától leválik, akkor az egyben sült édesburgonyát melegen leválasztom a héj részétől.  Ehhez a puha meleg édesburgonyához adok kettő evőkanál útifűmaghéjat, egy mokkáskanál szódabikarbónát és egy mokkáskanál sütőport fél mokkáskanál sót, 4 evőkanál rizslisztet.  Jól összekeverem és a tenyeremben nedves kézzel golyókat formálok először, majd meglapítom és a közepét a mutatóujjammal kilyukasztom. Így készítek belőle fánkokat. Sütőpapírra teszem egymástól 3 cm távolságra, mert megnagyobbodik, legyen hely a fánkocskáknak. 200 fokos előmelegített sütőben 10 perc alatt megsül.

Önmagában is remek. Lehet cukor nélküli lekvárral a tetejét meglocsova tálalni.

Forrás: sebestyenszilvia.hu

Jó étvágyat!

Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Téna Gantavjam Brahma-karma-szamádhiná

Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.

Bhagavad Gítá 4/24.

Hasonló receptek ide kattintva olvashatók.