
Édesburgonya fánk
Elérkezett a farsangi szezon: a hagyományok szerint idehaza a farsangi fánk az egyik legismertebb édességünk.
Ennek egészséges változatával ismerkedhettek meg: milyen alapanyagból készül a glutén, tejtermék, tojás és cukor nélküli farsangi fánk.
Odahaza bárki könnyen elkészítheti az édesburgonyás fánkot amihez itt olvashatod a receptet.
HOZZÁVALÓK
- 2 db édesburgonya kb. fél kg,
- 2 evőkanál útifűmaghéj
- 4 evőkanál rizsliszt (lehet enélkül is készíteni)
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1/2 citrom leve
- 1/2 mokkáskanál só
ELKÉSZÍTÉS
Az édesburgonyákat tepsiben sütőbe teszem és megsütöm. Amikor a héj része magától leválik, akkor az egyben sült édesburgonyát melegen leválasztom a héj részétől. Ehhez a puha meleg édesburgonyához adok kettő evőkanál útifűmaghéjat, egy mokkáskanál szódabikarbónát és egy mokkáskanál sütőport fél mokkáskanál sót, 4 evőkanál rizslisztet. Jól összekeverem és a tenyeremben nedves kézzel golyókat formálok először, majd meglapítom és a közepét a mutatóujjammal kilyukasztom. Így készítek belőle fánkokat. Sütőpapírra teszem egymástól 3 cm távolságra, mert megnagyobbodik, legyen hely a fánkocskáknak. 200 fokos előmelegített sütőben 10 perc alatt megsül.
Önmagában is remek. Lehet cukor nélküli lekvárral a tetejét meglocsova tálalni.
Forrás: sebestyenszilvia.hu
Jó étvágyat!
Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Téna Gantavjam Brahma-karma-szamádhiná
Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.
Bhagavad Gítá 4/24.