Diós céklakrém
Ez a krém zöldséggel vagy kenyérrel is nagyon finom, a jótékony hatásai pedig leírhatatlanok.
CÉKLA JÓTÉKONY HATÁSAI
A cékla az egyik legegészségesebb zöldség. Tele van antioxidánsokkal, ásványi anyagokkal, sok vasat, kalciumot, magnéziumot tartalmaz, bővelkedik vitaminokban. Sokan csak savanyúság formájában fogyasztják, de kiváló grillezve, vagy salátába nyersen lereszelve, a frissen facsart céklalé pedig egyenesen kincset ér. Ha ez nem lenne elég, mondunk 7 érvet, hogy meggyőzzünk, érdemes minél több céklát enni: segít a rák megelőzésében, méregtelenítő és zsírégető hatása van, vérnyomás csökkentő, javítja az állóképességet, kiváló bőrproblémákra, gyulladás csökkentő, vérszegénység elleni gyógyszer. Bővebben ide kattintva.
DIÓ JÓTÉKONY HATÁSAI
A dió kiemelkedően magas antioxidáns tartalmának köszönhetően óvja a szív- és érrendszer, az emésztőrendszer, a bélrendszer egészségét, segít a vércukorszint szabályozásában, és hangulatjavító hatású is.
HOZZÁVALÓK:
- héjában, fóliában sült cékla – 50 percig sütjük
- darabos, pirított dió
- citromlé/balzsamecet, bors, darált köménymag
- pici olaj
ELKÉSZÍTÉS
Az egészet összeturmixoljuk. Friss zöldségekkel, kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat!
„Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-szamádhiná”
„Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.”
Bhagavad Gítá 4/24.
Hasonló receptek ide kattintva olvashatók.
***
VÁRUNK SZERETETTEL
„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.”
– Szvámí Sivánanda„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.”
– Szvámí Visnu-dévánanda
Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.