Répatorta

Gluténmentes vegán répatorta

Ez az ízletes torta nem csak vegán és gluténmentes, hanem még szép is. Váljon egészségetekre!

Hozzávalók

  • 80 g rizsliszt
  • 80 g zabliszt, vagy köles liszt
  • 80 g darált dió
  • 20 g hajdinaliszt, vagy kókuszliszt
  • 2 g szódabikarbóna, vagy 1 kiskanál sütőpor
  • 2 g só
  • 15 g citromlé
  • 150 g almapüré
  • 100 g mandulatej
  • 250 g reszelt répa
  • 100 g kókuszolaj
  • 100 g nádcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csapott evőkanál fahéj
  • egy marék aprított dió, mandula, mogyoró, vagy pisztácia stb. ízlés (illetve test típus szerint kinek mi a jó).

ELKÉSZÍTÉS

A liszteket a dióval, sóval, cukorral, fahéjjal jól elkeverjük. Majd az almapürével, mandulatejjel jól összekeverjük, ha ez megvan, mehet bele az olaj, citrom, a répa, végül a magvak. Ha túl sűrű, még  kevés mandulatejjel lazíthatjuk, de alapvetően egy sűrű masszát kell kapjunk. Sütőpapírral bélelt kb. 22 cm átmérőjű tortaformába öntjük, elegyengetjük.

170°C-os sütőben kb. 50 percig sütjük, arany barnára, tűpróbával ellenőrizzük, mikor teljesen kihűlt szeleteljük.

Gyümölcs szósszal, lekvárral, vagy vegán joghurttal tálalhatjuk.

JÓ ÉTVÁGYAT!

Óm Brahmárpanam Brahma havir Brahmágnau Brahmaná hutam Brahmaiva Tena Gantavjam Brahma-karma-samádhiná

Brahman az áldozat, Brahman az áldozati vaj, Brahman önti az áldozatot Brahman tüzébe, bizony Brahmanhoz megy az, aki mindenkor Brahmant látja minden cselekvésben.

Bhagavad Gítá 4/24.

Hasonló receptek ide kattintva olvashatók.

***

VÁRUNK SZERETETTEL

„A Jóga gyakorlásával megnő az energiád, az életerőd, az élethosszod és az egészséged szintje.” 
– Szvámí Sivánanda

„Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges – mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány.” 
– Szvámí Visnu-dévánanda

Látogass el a FACEBOOK oldalunkra is, ahol folyamatos friss híreket és tanításokat olvashatsz a jógával kapcsolatban.